[Kasey] as well as [Guyzmo] have been working for the past couple of years on a side job that lets them screen contamination utilizing a network of sensors. Csak úgy döntöttek, hogy a munka nyílt forráskódot, mind a hardvert, mind a szoftvert. A rendszer részleteit a Github tárolójában kínálják.

A rendszer két elsődleges eleme van. A jobb oldalon egy bázisállomás, amely összegyűjti az adatokat az érzékelő tömbjéből, amelyek közül az egyik a bal oldalon látható. Minden érzékelő kikapcsol egy akkumulátort, azonban tartalmaz egy PV napelemet, amely megtartja az áramforrást. Arduino-t használ a rendszer vezetéséhez, valamint egy XBEE rádióhoz a kommunikációhoz. Néhány információ az érzékelőkről felfedezhető ezen az összefoglaló oldalon. Van egy PM10 részecske-szennyezőérzékelő, hőmérséklet, hang, nitrogén, valamint oxigénérzékelők. Ugyanígy kérdezünk, ha bármilyen típusú adat lehetne olvasni pontosan, hogy mennyi villamos energiát tud betakarítani?

The base station likewise utilizes an XBee radio to poll the network, however it’s not driven by an Arduino. Elmentek az Arm-alapú BeagleBone-vel az adatok kezeléséhez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *