A szemkövetés egy valóban nagy innováció, amelyet sok területen használnak a nyelvészet, az emberi-számítógép kölcsönhatás, valamint a marketing között. With a appropriate eye tracking setup, it’s possible for a web designer to see if their modifications to the design are effective, to determine exactly how quick somebody reads a page of text, as well as even diagnose medical disorders. A szemkapcsoló konfiguráció nem volt olcsó, bár, legalábbis eddig. A tanuló komoly, kutatási minőségű szemkövető fejhallgató, amelyet a [Moritz] fejlesztett ki, valamint [William] az értekezésüket az MIT-ben.

A tanuló alapvető koncepciója, hogy egy digitális videokamerát helyezzen el a felhasználó szemével, miközben még egy videokamera néz ki a világon. A mellékelt szoftver kalibrálása után a fülhallgató a felhasználó tanítványára néz, hogy azonosítsa, hol vannak igazán nézve.

A hardver nem szakosodott – csak egy pár $ 20 USB webkamerák, egy LED, egy infravörös szűrő, amely 35 mm-es film negatívok, valamint 3D nyomtatott fülhallgató kényelmesen eladása formájában.

A diákok szoftveralkalmazása az Opencv, valamint az OpenGL, valamint a Mac és a Linux számára is kínál. A kalibrálás egyszerű, amint azt a szünet után a videók is látják, valamint az eredmények fantasztikusak a szemkövető fülhallgatóhoz, amely 100 dollár alá kerül.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *