The late 1950s [Bill Haley], [Elvis Presley], as well as [Little Richard] were building a new type of music. Eközben az elektronikus hobbiisták saját felszerelést építettek a Heathkitből. A felszerelés nagy része megmutatja, hogy pontosan milyen messze van kevesebb, mint egy évszázadban. [Jeff Tranter’s] YouTube channel is a excellent method to look at a great deal of old Heathkit gear, including this truly fascinating “direct reading capability meter.” Láthatja az alábbi videót.

A mérési kapacitás ezen napok egyszerű. Sok digitális multiméter van ezzel a funkcióval. Azonban ezek nem léteznek az 1950-es években – legalábbis, nem pedig a módszerben megértjük őket. A CM-1 súlya 5 font volt, számos csöve volt, valamint a költségek, ami a mai árakban 250 dollárnak felel meg. Unlike other instruments of the day, though, the capacitance was checked out directly off a big analog meter (hence, the name). Nem kellett lefordítani a jelölést, amely egy nomográfot használ, vagy mozgatni egy gombot, hogy egyensúlyba hozza a híd egyensúlyát, valamint ellenőrizze a gombot.

[Jeff] doesn’t just look at the CM-1, he explains exactly how it measures capacitance by rectifying a pulse produced by the capacitor. A tipikus érték arányos a kondenzátor értékével, valamint [Jeff] megmutatja a tartományon, ami belül zajlik. Nagyszerű információt tudsz felvenni, különösen ha a régi felszerelésre gondolsz. Például megérted, hogy mi a baromfi fej gombja? Ha nem, határozottan figyeli a videót!

Ha bármilyen típusú kamatláb van a szüreti felszerelésben, [Jeff] teljes csatorna érdemes megnézni. Hasonlóan retroxomputling projekteket és kiváló részleteket dokumentál. Ha nem eléggé eléggé elegendő ahhoz, hogy szem előtt tartsd a Heathkit a dicsőség napjaiban, nehéz megragadni a tartományt. Bármit is tettek, beleértve a televíziót, a sonkát, a robotokat, a számítógépeket, a terminálokat és a természetesen tesztberendezést. Mindent beállított típusú, aprólékosan részletes kézikönyvekkel, amelyeket senki más nem szeretne újra létrehozni. Vessen egy pillantást néhány [Jeff] videóra, valamint látni fogod, hogy mit értünk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *