Ha Ön fejlett Windows vagy GNU/Linux Desktop felhasználó, akkor hallhatnod kellett a Norton Commander -ről és a Midnight Commander -ről. Ezek az alkalmazások az ortodox fájlkezelők fő képviselői. Az MS/DOS és a korai Linux terminálok korszakában az ortodox fájlkezelők koncepciója sikerült javítania a termelékenységet, és sokkal könnyebbé tette a személyi számítástechnikát. Valójában sok haladó felhasználó továbbra is használja az ilyen eszközöket a mai napig, például a Midnight Commander mellett, még mindig aktív fejlesztés alatt áll, sokkal több mint 20 évvel a kezdeti kiadás után.

Az ortodox fájlkezelők az Android operációs rendszeren is megjelentek. Egy jó példa a szellemparancsnok. Ez az alkalmazás folytatja az ortodox fájlkezelők hagyományát: kettős panel felületet tartalmaz, és gyors és könnyű. Ezenkívül nyílt forráskódú (GPL V3), lehetővé teszi a mély testreszabást és a felhőalapú szolgáltatásokhoz történő felszereléseket. Egyáltalán nincs hirdetés, amely lehetővé teszi, hogy tiszta és nem homályos felhasználói felület legyen.

Ne hagyja ki: 70 OK Google parancsok listája a Google Assistant és a Google számára

Jellemzők listája:

Másolás/áthelyezés/törlés/átnevezés/fájlok és mappák létrehozása

Hozzáférés a külső tároláshoz/USB ov-the-the-go használatával

Szövegfájlok szerkesztése a beépített szövegszerkesztő segítségével

Beépített alapkép-néző

Nyissa meg a ZIP archívumot mappaként. A fájlok kibontása a zip archívumokból is, hozzon létre fájlokat a zip archívumokba

Fejlett fájlkeresés

A fájlok és mappák rendezése név/méret/dátum/kiterjesztés szerint

Számítsa ki a fájl és a mappa méretét, valamint az MD5-et és az SHA-1-t

A fájlok és mappák engedélyeinek módosítása

Mentse el a parancsikonokat a gyakran megjelenített mappákhoz a Kedvencek listájához, valamint az alkalmazás fő képernyőjén

Csatlakozzon egy FTP webhelyhez, töltse le/töltse fel a fájlokat és mappákat. Támogatás mind az aktív, mind a passzív módokhoz.

Konfigurálható felhasználói felület: Az ikonok megjelenítése/elrejtése, a sor méretének módosítása, valamint a háttér és az előtér színek.

Távolítsa el a partíciókat

Fájlok küldése e -mail, Bluetooth stb.

A gyökérműveletek és a bash parancsok végrehajtásának támogatása

Teljes művelet a billentyűzeten keresztül: Minden műveletben van egy gyorsbillentyű

Olvassa el: Hogyan konvertálhatjuk a médiafájlokat az FFMPEG és a Termux használatával

A pluginok által szállított funkciók:

Nyissa meg a Windows Network megosztott mappát a Samba protokoll segítségével. Másolja a fájlokat/mappákat belőle és onnan.

Csatlakozzon a Dropbox/Box/Google Drive -hez bármilyen WebDAV engedélyezett felhőalapú tárolóhoz és a fájlok manipulálásához.

A kettős paneles fájlkezelők mögött az a gondolat, hogy a felhasználó egyidejűleg két különböző helyszínen is navigálhat. A fájlok és mappák ezután könnyen áthelyezhetők vagy másolhatók a két hely közé. Lehet, hogy eltart egy ideig, amíg megszokja ezt a felületet, de ha elsajátította, ez valóban javíthatja a termelékenységet. Ezenkívül kizárólag a Ghost Commander működtetése a billentyűzeten keresztül, anélkül, hogy megérintené a kijelzőt, figyelembe véve, hogy az összes funkcióját különböző billentyűkhöz rendelheti. Tehát, ha van egy fizikai billentyűzettel rendelkező eszköz, a navigáció és a fájl- vagy mappa -manipuláció meglehetősen egyszerűvé válik. Végül. Ha a Dropboxot vagy más hasonló fájltároló szolgáltatásokat használja, akkor a Ghost Commander -hez való integráció zökkenőmentes. Csak annyit kell tennie, hogy telepítse a megfelelő plugint, és írja be a bejelentkezési hitelesítő adatokat.

Egy másik dolog, amelyet figyelembe kell venni, az, hogy ez a fájlkezelő több fájlválasztást kezeli. A GNOME Commander megpróbálja nem túlterhelni a kijelzőt extra ellenőrző dobozokkal. Tehát az egyes fájlsorok két zónára oszlanak: a sor bal oldalán megérintve az alkalmazás kinyitja a fájlokat és a mappákat. Az ideális oldal megérintésével az elemeket kiválasztják. A zónákat az alkalmazásbeállítások alatt fel lehet cserélni.

A Ghost Commander egy fájlmenedzser, amely a múltból származó ötletet büszkélkedhet, amely még ma is hasznos lehet. Ha napi rendszerességgel sok fájlműveletet végez a készüléken, ha könnyű hozzáférést igényel a felhőfájl -tároláshoz, vagy ha új tapasztalatokkal foglalkozik, akkor feltétlenül ki kell próbálnia a Ghost Commander számára.

[GooglePlay url = ””/]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *