, az Apple pénzügyi és kereskedelmi pozíciója az összes többi számítógépes társaság irigysége, mégis nem mindig volt. Története során a vállalat súlyos eseményeket szenvedett, amikor sokkal többet próbált harapni, mint amennyit rághatott. A Buy, hogy felkészüljön arra, ami valószínűleg egy forgalmas hírhét lesz, vegyünk egy mély lélegzetet, és nézzünk vissza az Apple legfurcsább termékeire a történelemben.

1. Apple III – Az Apple II utódja, aki soha nem tette meg

Képhitel: Képhitel: Marylandi Egyetem, Számítástechnikai Osztály

Mielőtt az Apple viharral vette a piacot a Macintosh-val, termékei sokkal inkább mindenki máshoz hasonlóak, egy egyszerű, régi szöveges felhasználói felületgel, amely az Apple II-ben volt jelen. Az Apple III alapvetően egy felépített Apple II volt, sokkal több memóriát (egy óriási 512 kb RAM) és egy új SOS néven ismert operációs rendszer támogatásával (amely ironikusan a “kifinomult operációs rendszer”), mégsem a A rendszer, sem a hardver valaha is sikeres lett, részben annak nagy ára miatt, amely 7800 USD. És azt hitted, hogy ma a Macs drága?

Az Apple III -t 1984 áprilisában megszüntették, alig 4 évig élt. Steve Wozniak, az Apple társalapítója később emlékeztette ezt a terméket emlékiratára, az Iwoz-ra, mint az Apple marketing csapata által létrehozott számítógép, nem pedig a mérnökök.

2. Apple IIG -k – egy Apple II grafikus felületgel

Képhitel: A Vectronic Apple Worldje

Az Apple III kudarcát követően az Apple folytatta a bevált Apple II vonalán dolgozott. Az egyik termék, amelyet a vállalat 1986 -ban bevezetett, az Apple IIGS volt, az első Apple II, teljesen grafikus felhasználói felületgel, hasonlóan a Macintosh -ban, amelyet 2 évvel korábban adtak ki.

Annak ellenére, hogy az oktatási piacon jelentős népszerűsége volt, az IIGS -t a Macintosh árnyékolta, amelyet akkoriban sokkal modernabb platformnak tekintettek. A 999 dolláros számítógépet végül 1992-ben megszüntették. Ez a termék azonban kivételes volt, tekintettel arra, hogy az első és egyetlen Apple II volt, aki valaha is tartalmazott egy grafikus felhasználói felületet.

3. Apple interaktív televíziós doboz

Kép jóváírása: Wikipedia

Az 1990-es évek közepén az Apple küzdött, hogy újból feltalálja magát, sokkal több siker nélkül, ám az akkoriban bevezetett termékek egy része valójában nagyon innovatív ötlet volt. Az “Apple Interactive Television Box”, amely soha nem hagyta el a prototípus színpadot, a világ első set-top-boxjának tekinthető, amely működne, készülj fel: előfizetési adatszolgáltatás!

Ez azonban nem minden rózsa volt. A termék meglehetősen nehézkesnek tűnt, és a Mac OS 7 módosítatlan részvényverzióját tartalmazta, amelyet már az idő elavultnak tartottak. A terméket végül 1995 -ben elhagyták, még mielőtt elérte a tömegtermelést, mégis az Apple 11 évvel később bevezetett egy nagyon hasonló terméket: az Apple TV -t, amely az iOS módosított változatát futtatja.

Van -e az Apple TV -nek titkos nagybátyja az 1990 -es évektől?

4. A Macintosh TV

Kép jóváírása: vezetékes

A pletykák az elmúlt néhány hónapban kavarogtak, hogy az Apple teljes értékű televízión dolgozik. Valójában az Apple a 90-es évek közepén is eladott TV-t. Az egyetlen probléma az volt, hogy a “TV” valójában csak egy módosított Mac volt, amelyet kábelre kész televízióvá lehet konvertálni. A termék pusztulását végül az optimális hardver okozza.

A Macintosh TV -t végül 1994 -ben, kevesebb mint egy évvel az első bevezetése után.

5. Apple QuickTake

Kép jóváírása: Fotó pletykák

Ahogy az Apple továbbra is küzdött a 90-es évek során, a termékcsalád annyira diverzifikált, hogy egy teljes értékű digitális bütyköt tartalmazott az arzenáljához. A Kodak vagy a Fujifilm által gyártott QuickTake (a modelltől függően) akár 8 képet is tárolhat a beépített memóriájában, amelyet azután egy Apple soros kábel segítségével lehet átvinni egy Mac-be. A későbbi modellek tartalmaztak Windows támogatást és a képek tárolásának képességét a memóriakártyákon.

A QuickTake -t először 1992 -ben vezették be, és 1997 -ben megszüntették, amikor Steve Jobs drasztikusan megújította az Apple termékcsaládját. Most az Apple számos termékének, például az iPhone-nak, beépített kamerájával rendelkezik, mégis azóta nem vezettek be önálló CAM-terméket.

6. Apple PowerCD

Képhitel: Egy másik számítógépes múzeum

Az Apple PowerCD, amint a neve is sugallja, egy Apple márkájú CD-lejátszó volt, amelyet 1993-ban vezettek be, még akkor is, amikor az emberek valóban CD-ket kaptak. Ez a termék meglehetősen ipari szabványos volt, távirányítóval. Mint minden olyan küzdő szolgáltatás esetében, amely kétségbeesetten nyereséget szerez, a hangszórókat külön -külön választották el.

A 499 dolláros terméket néhány évvel később összesen eltávolították az Apple termékcsaládjából. Ma az Apple erős zenei jelenlétet tart fenn az iTunes áruházban, ami megkönnyíti a zenei tartalom digitális beszerzését. Valóban, éppen az ellenkezője a CD -lejátszónak!

7. Apple Bandai Pippin: játékkonzol!

Kép jóváírása: Tuaw

Az Apple látszása alattnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *