psst … Wanna Laser Cutter, de nem kész eladni a belső szerveket? A NORTD LABS LASSERAUR projekt célja egy nyílt forráskódú nagy formátumú lézeres vágó / gravírozó létrehozása, amely alulról (Har Har!) A kereskedelmi modellek költsége nagyságrendben.

A lézeraurusz, amely szigorúan a globálisan elérhető anyagjegyzékből származó alkatrészeket használva körülbelül 5000 dollárba kerül. De ha a helyi részek közül néhányat lehet a helyszínen … vagy még jobb, ha van egy képességed, hogy lezárták (például a lépcsőmotorok, például a junked tintasugaras nyomtatókban gyakoriak) … lehet, hogy egy nagy vagy több. Ez még mindig nagy darabváltozás a magányos garázs-tinerer … de az iskoláknak vagy a hackereknek, vagy bármely olyan személynek, aki képes dolgozni néhány munkát és finanszírozást, ez sokkal praktikusabbá tehetné a lézer munkát. A belépési szintű kereskedelmi modellek hasonló költséggel rendelkezhetnek, de ezek az összehasonlítva vannak – a lézerauri vágóágy egy masszív 140 72 centiméterrel!

Aside from bringing down the cost, another goal of the project is to break from the Windows/Corel hegemony that’s been the policy with a lot of commercial laser platforms. A lézerauri “agy” az Arduino-alapú és a természetplatform természete. The hardware is interfaced through a custom-made motor control shield, easily set up with all through-hole components.

The Lasersaur project is currently in a closed alpha stage, with the goal of a fully documented 1.0 open source release this summer. A projektközpontok korai hozzáférést biztosítanak a tervezési papírokhoz és szoftverekhez, ha szívesen kapsz crackint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *