mögött meghúzódó történelem, a személyes preferenciától függetlenül, mindig érdekes és felvilágosító egy vállalkozás történetének tanulmányozása, hogy megnézze, mi helyezte őket a mai napig. – Nem csak az üzleti történelem érdekes. Mindannyian meg kell értenünk az Apple hátsó történetét, bár úgy tűnik, hogy az iPhone alapértelmezett szöveges üzenetküldő hangja szintén lenyűgöző múltja van.

Ez csak egy szöveges hang, igaz? Nos, valóban ez az, de ez egy olyan hang, amely szinonim az iPhone -val és az Apple -vel. Hallgassa meg, hogy valaki zsebében vagy az utcán sétál, és azonnal megérti a telefon típusát. Pontosan ugyanolyan dolog történt a Nokia -val. A „Nokia dallam” – amelyet szintén Grande Valse -ként értünk – azonnal felismerhető, és gyökereit 1902 -re vezetheti vissza Francisco Tarrega szerkezetéből. Az alapértelmezett iPhone szöveges hang, amelyet az Apple az Apple hármas hangjaként azonosítottak a moduljaikon-nem olyan régi, ugyanakkor visszatér 1999-ig, amikor Kelly Jacklin elkezdte a dallam összeállítását egy ma elavult vállalkozás nevében. Soundjam MP.

Egyszerű azt hinni, hogy bármit is szállítottak az eredeti iPhone -val, különösen az eszközhöz gyártották, azonban nem ez a helyzet. A SoundJam MP -t végül az Apple vásárolta, valamint a szoftver alkalmazását megújították, és az iTunes -kínálat eredeti verziójaként értett, ám az akvizíció előtt egy remek fülbemászó hangra volt szükségük, hogy riasztásként felhasználhassák a figyelmeztetést. Amikor a CD -k befejeződtek. Mérnökként és hobbi zenészként Kelly Jacklint beállították, hogy megnézhessék, mit találhat. Emlékeztet a motivációjára, valamint a zajra, amelyre a következőkre törekedett:

Akkoriban valóban a Marimbas, valamint a Kalimbas zajba kerültem, tehát azt hittem, hogy mindkettőt kipróbálom. Hasonlóképpen mentem a Bankkal (a Bank után) úgy tűnik, hogy az SW1000XG -ként fejlődött, meghallgatási hangszerek, valamint három másik hangszert fedeztem fel, hogy tetszett: egy hárfa, egy koto (japán citer), valamint egy pizzicato húr zaj ( Ez az a zaj, amelyet egy hegedűművész a húr megszakításakor tesz, ahelyett, hogy meghajolná).

Egy egyszerű hang, amelyet egy egyszerű koncepció szem előtt tartva állított elő, az innovációs ipar egyik azonnali felismerhető hangját eredményezte. Az eredetileg a Soundjam MP szoftver alkalmazásban a tervek szerint fedezték fel, most már évente több millió mobil eszközzel szállít. Érdemes megjegyezni, hogy Jacklin eredeti struktúráját „158-marimba” -nak tekintik, amely úgy tűnik, hogy az Apple megváltozott, és ezt az iOS-eszközök „három hangon” nevezte. Ugyanígy érdemes megjegyezni, hogy ezt nem szabad összetéveszteni az alapértelmezett Marimba csengőhangú zajdatokkal, amelyek az iPhone -val szállítják.

(Forrás: Jacklinstudios) Köszönöm, Yoni a kalap tippéért!

A Twitter -en betarthatja velünk, hozzáadhat minket a Google+ -on, vagy kedvelheti a Facebook oldalunkat, hogy frissítse magát a Microsoft, a Google, az Apple és a Web legújabb legújabb oldalán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *