A jelenlegi Android 5.0 Lollipop -tal kezdve a világ minden tájáról, a hype épül, valamint az Android -tulajdonosok előrejelzése. Másoknak ki kell választaniuk az egyedi gyártású ROM-okat, hogy örömet szerezzenek a nyalóka élményében.

Ez az operációs rendszer legfrissebb frissítése rengeteg módosítást eredményez annak érdekében, hogy továbbra is javítsa a hatalmas egyéni bázis tapasztalatait. Ezzel van egy olyan szempont, amely jelentős átdolgozást kapott, nevezetesen az SD -kártya funkcionalitását. A KitKat segítségével a Google olyan API-kat mutatott be, amelyek lehetővé teszik az alkalmazások ellenőrzését, valamint az APP-specifikus könyvtárakban történő adatokat a másodlagos tárolók, például az SD kártyákhoz. Ezt olyan biztonsági funkciónak szánták, amely korlátozásként megduplázódott, hogy megakadályozzák az alkalmazások rendetlenségét a strukturált mappafákból.

A Google hallotta, hogy a tervezők sokkal nagyobb rugalmasságot sírnak, valamint új szándékot készítettek a harmadik féltől származó alkalmazások számára, hogy teljes mértékben hozzáférhessenek a tároláshoz, például az SD-kártyákhoz.

A Google Jeff Sharkey írta:

„A Lollipop -ban hozzáadtuk az új Action_open_document_tree szándékot. Az alkalmazások bemutathatják ezt a szándékot, hogy kiválaszthassák és visszaadják a könyvtárat bármilyen típusú támogatott DocumentProviderből, beleértve az eszköz által támogatott megosztott tárolót ”.

Mindent egybevetve arra késztetheti az alkalmazásokat, hogy képesek legyenek létrehozni, módosítani, és kiküszöbölni az adatokat, valamint a mappákat bárhonnan anélkül, hogy a felhasználó kölcsönhatásai nélkül is.

Hogyan lehet ez bármilyen típusú releváns számunkra? Nos, ez sokkal sokkal szervezett és egyszerűbb mappafa számára lehetővé teszi azáltal, hogy lehetővé teszi az alkalmazások számára, hogy hozzáférést kapjanak az adatok megosztására a megosztott helyeken, nem pedig a saját különálló alkalmazásmappáik helyett. Például a képeket mind a „My Pictures” mappában tarthatják az SD -kártya gyökerein, függetlenül attól, hogy a CAM alkalmazás mentette -e őket, egy képszerkesztő eszköz, vagy a közösségi média, a Bluetooth vagy más kommunikáció segítségével került sor. – Ez lehetővé tenné, hogy az összes fényképet egy könyvtárban könnyedén megtekintse, sokkal kevesebb zavarral, mint a számos könyvtár között mozogni.

Az alkalmazástervezőknek ezt meg kell határozniuk a szükséges engedélyekben, amikor az alkalmazás telepítése megkezdődik, és ezen új engedélyek engedélyezéséhez nem kell az egyén hozzájárulására. Mindazonáltal, mivel az Android Lollipop továbbra is rendkívül korai szakaszában van, egy idő elteltével láthatjuk ezeket az előnyöket, vagy pontosan pontosan mennyire jól fognak működni, amikor a tervezők velük együtt dolgoznak.

Olvassa el a következő
Hogyan lehet hozzáadni az időbélyegzőt az androidon a képekhez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *